• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

De toekomst van de parochie OLVA

Nu de avond in de H.Kruiskerk (28 januari) weer achter ons ligt, leek het ons een goed idee u een update te geven van het verloop van die avond.

Op de site van OLVA  kunt u een impressie van die avond vinden door Martin Lorijn de webmaster van katholiekamersfoort.

Een afvaardiging van onze Vereniging was ook aanwezig op die informatieve avond in de Heilige Kruiskerk. De aankondiging had ons de indruk gegeven dat op deze avond de algemene beleidsvisie van OLVA zou worden toegelicht en dat er gelegenheid zou zijn om daar nader over van gedachten te wisselen.

Het bleek echter uitsluitend te gaan over de voorgenomen onttrekking van de Heilige Kruiskerk aan de eredienst en de daarmee samenhangende verplaatsing van het eucharistisch centrum. Besluiten over het laatste zijn nog niet genomen.

Voor de leden van de geloofsgemeenschap van de Heilige Kruis was deze avond een goede gelegenheid om hun verdriet en ongenoegen over dit besluit kenbaar te maken. De avond kreeg daardoor, zoals te begrijpen valt, een emotioneel karakter waarbij de algehele visie en het voorgenomen beleid van OLVA niet aan de orde kwamen.  In die zin kunnen we u dus niet verder informeren. Wij zullen de ontwikkelingen zo goed mogelijk blijven volgen en wensen de leden van de geloofsgemeenschap van de Heilige Kruiskerk sterkte toe met alles wat gaat komen.

Bestuur en Adviseurs van de Vereniging Geloofsgemeenschap

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.