• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Processie met Klimaatmadonna naar Earth Hour

Op 24 maart 2018 is er ’s avonds ‘Earth Hour’ en gaan over de hele wereld lichten uit. De geloofsgemeenschap van de Dominicanenkerk Zwolle sluit aan met een processie naar de Grote Markt, met de plastic Klimaatmadonna. Een met studenten gemaakte krant is nu digitaal te lezen.

Het Wereldnatuurfonds viert op 24 maart 2018 de dag van de aarde. Die avond gaan om 20.30 uur over de hele wereld de lichten uit als een symbolisch gebaar voor de zorg voor de aarde. In Zwolle is er die avond op de Grote Markt een programma voor kinderen en (groot)ouders.

Gelovigen uit de Dominicanenkerk verzamelen om 19.45 uur in de kerk waar verhalen verteld worden en gezongen wordt bij de Klimaatmadonna. Van daaruit lopen ze met de Klimaatmadonna in een optocht naar de Grote Markt. ‘Neem je eigen mini-madonna of een lichtje mee!’

Van schoon afval wordt met de Zwolse kunstena­res Marit Otto een Klimaatmadon­na gemaakt: een nieuw beeld van Maria als Moeder Aarde. Met dit project vragen we aandacht voor onze zorg voor de aarde. Een Madonna van afval laat zien dat levenskracht in kwetsbaarheid te vinden is.

Ook verscheen De Klimaatkrant, een eenmalige uitgave van studenten van Landstede Mediaredactie en het Dominicanenklooster in Zwolle.

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.