• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Adventsretraite succes, er komt een vervolg

De Jezuieten in Nederland hebben in de afgelopen Adventstijd een digitale adventsretraite aangeboden. Ook op de subsite ‘spiritualiteit’ van de Franciscus Xaverius werd iedere dag daarnaar verwezen.
Het volgende bericht kijkt terug én vooruit.

Het bestuur van de Vereniging Geloofsgemeenschap ’t Zand  heeft besloten om het initiatief dat in de veertigdagentijd door de Jezuïeten wordt ontplooid over te nemen en hieromheen een aanbod te organiseren speciaal voor de Geloofsgemeenschap Franciscus Xaverius. U hoort daar binnenkort meer over

Uit de talrijke reacties – gastenboek – emails – persoonlijke contacten – alsook uit de uitvoerige persbelangstelling blijkt dat dit initiatief beantwoordt aan een echt verlangen.  Vanuit 850 steden en dorpen uit een 60-tal landen, hebben meer dan 7000 mensen één grote gebedsgemeenschap gevormd.  Naar schatting waren er een 100-tal deelgroepen waar mensen samenkwamen om in de Advent te bidden met de teksten van Kostbaar in Mijn ogen.

Tijdens de veertigdagentijd 2015 bieden de jezuïeten een nieuwe retraite aan: Eeuwig duurt zijn trouw. Vanaf midden januari 2015 kan je hierop inschrijven via ignatiaansbidden.org. Je ontvangt daarvoor nog een uitnodiging.

Intussen ben je hartelijk welkom op onze andere internetinitiatieven:

  1. gewijderuimte.org: dagelijks een ignatiaanse meditatie met de evangelielezing van de dag;
  2. igniswebmagazine.nl (webmagazine van de jezuïeten), inalledingen.org (blog van Nikolaas Sintobin sj) enwijselijkonwetend.org (blog van jonge jezuïeten) voor steeds nieuwe bijdragen geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit;
  3. een uitvoerig overzicht van andere websites en initiatieven uit de ignatiaanse familie vind je hier.

Nog een toemaatje! In het voorjaar lanceren we een nieuwe ignatiaanse gebedswebsite. Op biddenonderweg.org zal dagelijks een podcast worden aangeboden met een gesproken en muzikale meditatie  van 12 minuten, vertrekkend van de  bijbellezingen van de dag. Deze methode zal je toelaten om te bidden onderweg: in de trein, op de bus, al wandelend, of gewoon rustig thuis. Weet dat je er van harte welkom op bent.

Dit alles wordt je gratis aangeboden. Wil je ons internetpastoraat financieel steunen, klik dan hier.

Graag wensen wij je een zalig Kerstfeest toe en een gezegend 2015!

Tjeerd Jansen sj, Nikolaas Sintobin sj en Bart van Emmerik sj

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.