• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Korte video over Caritatis Laetitia

Vertaling

Paus Franciscus schreef een brief aan de wereld: De vreugde van de liefde, over liefde in het gezin. Een lange liefdesbrief van de paus. Ruim 2 jaar was ze in de maak.

Alles begon met een wereldwijde enquête bij gelovigen. Vervolgens ontmoetten bisschoppen van over de hele wereld elkaar 2 maal in Rome om te debatteren. Paus Franciscus luisterde, en antwoordde.

Elkaar liefhebben en een gezin vormen ziet de paus als een vreugdevolle roeping.
De vreugde van de liefde biedt hoop en aanmoediging. Maar de paus is zich ook bewust van de moeilijkheden en wil dat iedereen weet dat de kerk elkeen wil bijstaan, bereid om herstel en hoop te bieden.

Paus Franciscus legt de klemtoon op begrip, meededogen en barmhartigheid. Hij zag mensen lijden. Hij begrijpt de problemen en uitdagingen waar gezinnen voor staan: werkloosheid, vijandigheid tegenover nieuw leven, geweld en drugs, de noodzaak om te emigreren. Het is een lange lijst. Maar de paus heeft een nog langere lijst van positieve krachten om gezinnen te helpen: deugden zoals het geduld, edelmoedigheid en hoop, trouw, vergeving en spirituele kracht die je uit tegenspoed kan halen.

De vreugde van de liefde vertrekt van de rijke en diepe realiteit van de dagelijkse ervaring in het gezinsleven. Er worden ideeën aangereikt om koppels te helpen slagen en om troost te bieden als het niet lukt.

De paus zegt ja aan seksuele opvoeding in een tijd die oppervlakkig omgaat met seksualiteit.

Paus Franciscus richt zich ook in het bijzonder naar priesters en al wie met gezinspastoraal bezig is. Hij herinnert eraan dat elke situatie uniek is en dat ze moeten luisteren, niet alleen met hun oren, maar ook met hun hart. Als ze met ingewikkelde situaties te maken krijgen, moeten begeleiders kunnen onderscheiden waar het op aankomt, en de broosheid begeleiden en integreren. Ze moeten niemand veroordelen, maar iedereen laten delen in het leven van de kerk.

Gods licht schijnt altijd in de duisternis. Zijn tedere barmhartigheid is er voor iedereen.

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.