• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Preek van de Leek, 23 november 16.00 uur

Beste belangstellende,
preek van de leek headerDe Preek van de Leek gaat weer van start!

Ook dit nieuwe seizoen heeft de organisatie weer vier bijzondere Amersfoorters bereid gevonden om de kansel van de St.Franciscus Xaveriuskerk te beklimmen voor een Preek van de Leek. Allemaal nu al zenuwachtig, maar ook nieuwsgierig naar wat deze spannende uitdaging u, maar ook hen zelf zal brengen.

Op 23 november bijt Arjeh Kalmann, journalist en oud-hoofdredacteur van de Amersfoortse Courant, het spits af. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij weten inmiddels dat het een bijzondere en roerende start wordt van onze nieuwe serie.

Loyaliteit, trouw en de kracht van familie
In zijn Preek van de Leek neemt Arjeh Kalmann u mee door de geschiedenis van zijn familie. Een geschiedenis waarin, ondanks het feit dat het een Joodse familie betreft, niet de oorlog centraal staat, maar waarin hij natuurlijk ook niet om dat gegeven heen kan.
Loyaliteit en trouw zijn begrippen die de geschiedenis van de familie Kalmann tekenen. Begrippen die vandaag de dag aan betekenis lijken te hebben ingeboet.
‘Waar u gaat, zal ik gaan’, het thema uit het boek Ruth, is de rode draad van zijn verhaal. Beelden en Jiddische muziek spelen een belangrijke rol in deze eerste Preek van de Leek van het nieuwe seizoen.

Vier prachtige preken
Zoals u dat inmiddels van ons kent, vormt de preek van november de opmaat naar drie preken in het nieuwe jaar. Op 1 februari 2015 preekt Marjolein Demmers, directeur corporate responsibility van Royal Haskoning/DHV en duurzaamheidsambassadeur van de gemeente Amersfoort. Monique Samuel, politicoloog, opiniemaker, publicist en bekend als Midden-Oostendeskundige beklimt vervolgens op 1 maart de kansel. Govert van Brakel, journalist en radiopresentator wiens stem u kent van onder meer Langs de Lijn en het
Radio 1 Journaal, sluit deze bijzondere serie af.
We zijn ook nu weer te gast in de St. Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand 31 in Amersfoort. De preken zijn vrij toegankelijk en duren van 16.00 tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en een glas te drinken in de pastorie.
Wij zijn ervan overtuigd dat deze vier bijzondere Amersfoorters garant staan voor opnieuw vier prachtige preken. Wij hopen u op een of meerdere zondagen te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Ruth Gorissen, Jos van Oord, Wiena Bakker en Gerard van der Klis

Wil u nog even nagenieten van de preken van het vorige seizoen? U vindt ze op
www.pvdl033.wordpress.com.

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.