• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Het seizoen is begonnen

De eerste Tafel van Franciscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midden in de binnenstad op een zwoele zomeravond in het stadscafé In de Grooten Slock was de aftrap van het nieuwe seizoen met een nieuwe activiteit: de Tafel van Franciscus.
Een tiental leden kwamen hier op af. Het was een echt heerlijke zomeravond en na enig geschuif van tafels installeerden we ons op het terras van Stadscafé In de Grooten Slock!
Na een toelichting op de plannen voor dit seizoen, spraken we geanimeerd over het belang van geloofsgemeenschap zijn. Hoe houd je een geloofsgemeenschap in stand en levend? Hoe geef je een geloofsgemeenschap gezicht in de samenleving, in ons geval speelt ook de vraag: hoe zichtbaar ben je in de binnenstad?

Ontmoeting is waar we dit seizoen op in zetten. Het ontmoeten van elkaar, oog en oor hebben voor elkaar. In dat opzicht was deze eerste avond zeker geslaagd. gezellig. De bijeenkomsten van De Tafel van Franciscus staan voor ontmoeting en gezelligheid en iedereen mag aanschuiven. En dat was het deze avond: gezellig en elkaar ontmoeten.Maar ook het ontmoeten van anderen en samenwerken met andere organisaties in de binnenstad kwam aan de orde. Met andere terrasbezoekers werden contacten gelegd waar we nog op zullen terugkomen.

We hopen bij de volgende Tafel van Franciscus op dinsdag 15 november velen te ontmoeten.

Op 18 oktober nodigen we iedereen van harte uit deel te nemen aan het Diner Pensant.
Een eenvoudig, maar lekker driegangen diner voor € 25,00 met een ongetwijfeld interessant onderwerp door een inleider van buiten! Hou deze site in het oog voor de details!

Graag tot ziens

Bestuur en adviseurs van de Vereniging

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.