• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Kerkgangers vinden omzien naar elkaar grote meerwaarde

Dat blijkt uit een peiling onder leden die zich inzetten voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans.
Voor 22 procent van de respondenten is de deelname aan inspirerende vieringen de voornaamste meerwaarde van het kerklidmaatschap.

De peiling, waaraan driehonderd mensen meededen, werd dit jaar voor het eerst gehouden en de resultaten zijn vrijdag bekendgemaakt in het Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Actie Kerkbalans is de grootste landelijke fondsenwerfactie van de lokale kerken van de Rooms-Katholieke Kerk, Oud-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland.

“Kerkbalans betekent dat je als kerklid op basis van je gelovige betrokkenheid ook materieel bijdraagt aan de gemeenschap van de Kerk als instrument van de Heer in onze wereld. In de Kerk komt gebed als eredienst aan God op de eerste plaats. Vanuit deze eredienst komen we tot concrete daden van liefde en ontvangen wij de inspiratie om het evangelie te verspreiden in woord en daad. Ook naastenliefde is een eredienst die we aan God verschuldigd zijn”, zegt bisschop Hans van den Hende, voorzitter van de Rooms-Katholieke Bisschoppenconferentie.

bekijk het volledige onderzoek

1 Reactie op “Kerkgangers vinden omzien naar elkaar grote meerwaarde”

  1. Pia van der Molen
    20. jan, 2019 at 18:19 #

    Omzien naar elkaar is ook: Hebt uw naasten lief als u zelve! Het laatste deel van het Grote Gebod. Dus zo bijzonder vind ik deze constatering niet. Voor mij vanzelfsprekend.