• Header-nieuw-groen
  • SONY DSC
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • SONY DSC

Een zwaan klapwiekt in de Langestraat

ondertekening overeenkomstPionieren in de binnenstad

Zaterdag 28 juni jl. werd er in de Lutherse Kerk aan de Langestraat 61 een zwaan de vrijheid gegeven. Deze zwaan vormde het slot van een korte feestelijke gebeurtenis: de Lutherse kerk is onderdeel geworden van het netwerk van pioniersplekken van de Protestantse Kerk Nederland. (De Lutherse kerk trad in 2010 toe tot de PKN en dus zijn ze participant aan de Protestantse Gemeente Amersfoort PGA).

Pioniersplek zijn betekent vernieuwend kerk zijn in de binnenstad van Amersfoort. (lees meer over pioniersplekken op de site van PKN)
De ondertekening van de overeenkomst afgelopen zaterdag markeert de start van de kleine maar unieke Lutherse kerk als pioniersplek.
Een banier die de PKN schonk, maakt het aan de voorbijganger in de Langestraat duidelijk dat hier is bijzonders gebeurt.
De Amersfoortse Zwaan is de naam van het project, de zwaan is immers het symbool, het logo van de Lutheranen. Het sprak wel vanzelf dat er na de ondertekening koffie en theewas met een zwanengebakje.

Vanuit de vereniging Geloofsgemeenschap ’t Zand’  heb ik onze ‘buurkerk’ succes gewenst met dit project en een kaars overhandigd. Naar elkaar hebben we uitgesproken, daar we waar mogelijk willen samenwerken.

Wat is dat: ‘Luthers’?
De Lutherse traditie in Nederland is  ‘oecumenisch-protestant’. Dat wil zeggen: je vindt er de soberheid en de grote plaats die de bijbel inneemt uit de Calvinistische traditie, èn de vrolijkheid van het geloof en de aandacht voor rituelen uit de Katholieke traditie.
Pea van de Velde
voorzitter Vereniging Geloofsgemeenschap ’t  Zand

Bezoek ook de website van de Lutherse kerk Amersfoort

 

 

Het is niet mogelijk nog een reactie te plaatsen.